top of page

Kennel Aqua De Adonna

Oppdrett av Portugisisk vannhund
IMG_2319_2.jpg

Fotograf Ølstadfoto

Nyheter:


I kennel Aqua De Adonna så legger vi vekt på å finne valpekjøpere som matcher med hva vi mener er viktig for valpens fremtidige liv, aktivitet og oppdragelse.

Vi ønsker også primært å finne hjem til valper i rimelig nærhet (kjørbar avstand)  - slik at vi kan følge opp i etterkant ved behov. 


Neste kull planlegges våren 2024, ta kontakt dersom du planlegger et nytt familiemedlem.

 

Litt om rasens historie og bruksegenskaper

Den portugisiske vannhunden er en meget gammel rase som ble ansett som den beste hjelper en fisker kunne få. I tillegg til at den var fiskerens beste venn, var den også hans beste arbeidsredskap. Hunden ble brukt til å vokte båten, fiskeredskap og fiskernes eiendeler. Den hjalp til med å berge og legge ut fiskegarn og alarmerte om grunner og hai.

Mens fiskeren fisket skulle hunden følge oppmerksomt med, og skulle fisk slite seg fra kroken eller ut av garnet, hoppet hunden ut i vannet for å fange fisken og dykket under vann om det behøvdes. Den svømte også for å føre tilbake garn som hadde gått i stykker, eller etter rep som hadde løsnet. Hundene måtte kunne svømme lange strekninger i sterk strøm og dypt, kaldt vann. For å kunne utføre dette krevdes det en intelligent, atletisk og selvstendig hund som kunne ta beslutninger under stress og gjøre sitt arbeide uten assistanse. Fortsatt i dag har rasen stor arbeidsvilje selv om deres opprinnelige arbeidsoppgaver i praksis har forsvunnet.

  

Når den Portugisiske vannhunden ikke var med under fiskesesongen, gikk den sammen med buskapet/sauene og livnærte seg på ville kaniner.

 

Dette er en arbeidende brukshund som skal være konstruert på en måte som gir den kapasitet til å utføre sitt arbeide i vann. Den portugisiske vannhundens kropp skal være kompakt og gi inntrykk av å ha stor kraft og utholdenhet.

 

Den Portugisiske vannhunden har fremdeles sin arbeidsvilje i behold, dens allsidighet gjør at de elsker all form for aktivitet og samarbeid med eier på arbeidsområder som feks terapihund, vannarbeid, lydighet, nosework, smeller, rallylydighet, agility. osv. Som oppdretter av denne fantastiske rasen mener jeg det er meget viktig å jobbe med og opprettholde vannarbeid - som faktisk er rasens viktigste iboende arbeidsinnstinkt.

bottom of page