top of page

Kennel Aqua De Adonna

Oppdrett av Portugisisk vannhund
IMG_2319_2.jpg

Fotograf Ølstadfoto

Nyheter:

I kennel Aqua De Adonna så legger vi vekt på å finne valpekjøpere som matcher med hva vi mener er

viktig for valpens fremtidige liv, aktivitet og oppdragelse.

Vi ønsker også primært å finne hjem til valper i rimelig nærhet (kjørbar avstand)  - slik at vi kan følge

opp i etterkant ved behov. 

 
Vi har en brun hannhund på 2,5 år til omplassering til rett familie. Den nye familien til Enzo skal bo i kjørbar nærhet og være interessert i å bruke mye tid til hundetrening, kos og gode turer. Enzo er en flott ung gutt og nedenfor kan dere lese eiers beskrivelse av han. Ta gjerne kontakt for mer info om dere tenker at dere kan gi denne fine gutten et godt, kjærlig og stimulerende hjem.  

 
 
 
 
 
Pga helse og utfordringer i familien vår så har vi kommet frem til at vår kjære Enzo får det bedre et annet sted enn hos oss. Dette er en tøff beslutning så det blir ikke lett for oss. Han er en fantastisk hund som ikke er redd av seg. Torden, lyn og fyrverkeri reagerer han ikke på.  Han er tålmodig og han elsker å dusje. En koseklump av en hund som elsker mennesker.  Han er en aktiv kar så her har du en turvenn som holder hele turen. Han er ca 26,5 kg og ikke noe helse problemer. Frisk og aktiv kar på 2,5år som har gitt oss mye kjærlighet og glede. Vi håper noen som har erfaring med hund kan gi han et nytt hjem som han fortjener.  Han er vaksinert og fått Barvecto (flått pille) og er ikke redd for å være alene en arbeidsdag. Kommer det noen på døra så sier han i fra og får ikke hilst fort nok😅 

IMG_8260.heic

 

 

 

Litt om rasens historie og bruksegenskaper

Den portugisiske vannhunden er en meget gammel rase som ble ansett som den beste hjelper en fisker kunne få. I tillegg til at den var fiskerens beste venn, var den også hans beste arbeidsredskap. Hunden ble brukt til å vokte båten, fiskeredskap og fiskernes eiendeler. Den hjalp til med å berge og legge ut fiskegarn og alarmerte om grunner og hai.

Mens fiskeren fisket skulle hunden følge oppmerksomt med, og skulle fisk slite seg fra kroken eller ut av garnet, hoppet hunden ut i vannet for å fange fisken og dykket under vann om det behøvdes. Den svømte også for å føre tilbake garn som hadde gått i stykker, eller etter rep som hadde løsnet. Hundene måtte kunne svømme lange strekninger i sterk strøm og dypt, kaldt vann. For å kunne utføre dette krevdes det en intelligent, atletisk og selvstendig hund som kunne ta beslutninger under stress og gjøre sitt arbeide uten assistanse. Fortsatt i dag har rasen stor arbeidsvilje selv om deres opprinnelige arbeidsoppgaver i praksis har forsvunnet.

  

Når den Portugisiske vannhunden ikke var med under fiskesesongen, gikk den sammen med buskapet/sauene og livnærte seg på ville kaniner.

 

Dette er en arbeidende brukshund som skal være konstruert på en måte som gir den kapasitet til å utføre sitt arbeide i vann. Den portugisiske vannhundens kropp skal være kompakt og gi inntrykk av å ha stor kraft og utholdenhet.

 

Den Portugisiske vannhunden har fremdeles sin arbeidsvilje i behold, dens allsidighet gjør at de elsker all form for aktivitet og samarbeid med eier på arbeidsområder som feks terapihund, vannarbeid, lydighet, nosework, smeller, rallylydighet, agility. osv. Som oppdretter av denne fantastiske rasen mener jeg det er meget viktig å jobbe med og opprettholde vannarbeid - som faktisk er rasens viktigste iboende arbeidsinnstinkt.

bottom of page